Wat is een ceremonie?

Ceremonies, wat zijn dat eigenlijk? Wanneer je dit 10 jr geleden aan mij had gevraagd dan dacht ik aan een huwelijk, een viering van. Mijn gedachte ging niet verder dan dat, no clue.
Inmiddels heb ik de nodige persoonlijke processen ondergaan en ben tot de conclusie gekomen dat ceremonies mij tot in het diepste van mijn hart vullen met geluk.

Rituelen maken mij nederig, iets wat ik nooit heb gevoeld of kon omschrijven.

Dit voelen geeft mij juist rijkdom, het is thuiskomen bij een herinnering die in ons allen ligt verscholen. Herinneren waar je vandaan komt.

Het is eeuwenoud, zolang de mensheid bestaat worden er ceremonies gegeven. Het was onderdeel van ons, onderdeel van a way of living. Alleen zijn we dit vergeten, door de vluchtige harde samenleving waarin we nog niet worden uitgenodigd tot bezinning, ontspanning, verbinding d.m.v. een ceremonie. We zien het al gauw als zweverig, en iets spiritueels.

Maar wat is spiritualiteit eigenlijk?
Heb jezelf deze vraag wel eens gesteld? Vaak komen we uit op voelen, verbinding en contact met jezelf en iets groters.
Wel, is dat niet juist waar wij allemaal zo naar hunkeren? Omdat we weten dat vanuit die staat ons leven leven zoveel malen gemakkelijker en liefdevoller gaat? Omdat wij beseffen dat die standvastige hoofdpijn eigenlijk een onderdrukking is van echt voelen wat er gaande is?

Ondanks de ontkoppeling, lonkt en roept onze ziel wel degelijk naar iets groters, Naar een manier om weer een gevoel van thuiskomen en zelfliefde te vinden of beter, herkennen. Een ceremonie brengt je weer in contact met jezelf.Een ceremonie hoeft niet iets groots te zijn, kan, hoeft niet. Het mag al heel klein beginnen, en juist daarin zit voor jezelf een grootsheid. Thans, zo voelt het voor mij.

Een moment van stilte, helemaal voor jou, een kaarsje, wellicht een mooi voorwerp: steen, beeldje, iets wat voor jou belangrijk is. En dan het belangrijkste; de intentie waarmee je jouw ceremonie in stapt en de aanwezigheid; volledig in het nu.
Of deze ceremonie 10 minuten duurt of 8 uur hangt helemaal van jou af. Het gaat hier niet om tijd. Het gaat om gehoor geven aan iets wat aandacht wilt. Dit kan al een set en setting zijn voor een eigen ceremonie.

Een ceremonie is iets heiligs, waarbij spirits en voorouders vaak worden uitgenodigd voor bescherming en ondersteuning. Deze setting nodigt je uit om naar een dieper weten te gaan, naar de wijsheid wat in onszelf ligt verscholen en wat roept om gehoord te worden.

Ceremonie is 1 woord met oneindig veel invullingen

Dit kunnen plant medicijnen zijn, maar ook met pure hartverwarmende cacao, muziek, bloemen. De ceremonie wordt gezet door de begeleider samen met de intentie. Deze kan het dus ‘maken of kraken’. Het gaat om energiewerk, hoe veilig, vrij en gehoord voel je je heeft alles te maken met de set & setting.  Je dient het te ervaren dan begrijp je wat ik bedoel.

Met regelmaat een ceremonie houden geeft mij  – naast voeding – levenslust, energie maar ook rijping. Het is voor mij een mooie brug naar een universele verbinding, naar mijzelf, naar elkaar, naar de natuur. Ik leer elke keer meer.

Zit je nu op het puntje van je stoel heen en weer te wippen, met een nieuwsgierige enthousiasme? Awel, bekijk eens mijn aanbod en zie waar jij een kloppend hart van krijgt. Gaat het kloppen, voel je je bloed stromen? Dat is een teken my dear ;).
Neem eens contact met mij op.

Liefs liefs,
Carlijn

Aanmelden ceremonie

Vul hier je gegevens in voor deelname aan een plant spirit proces of psilocybine dan zal ik zo spoedig mogelijk contact met je opnemen. 

Aanmeldformulier