Reviews​

Ervaringen van mooie mensen die hun verhaal willen delen.

Janine B.

06/02/2024

"Lieve Carlijn, September 2023 heb ik bij jou een (naar achteraf bleek) life changing ayahuasca-weekend ervaren. Eigenlijk is het niet in woorden te beschrijven hoe dit is verlopen, wat er is gebeurd, wat er voorbij is gekomen. Het was rauw, zwaar, donker, hard werken, verdrietig, maar ook mooi, licht, verlichtend, verhelderend, helend en dus ook life changing voor mij geweest. Direct na afloop voelde ik me zeker niet verlicht, maar ervaarde het eerder als heel zwaar. Fysiek en mentaal. Echter, nu (vijf maanden later) kan ik oprecht zeggen dat het mij zo ontzettend veel heeft gebracht en mij heeft geheeld. Jaren heb ik niet kunnen huilen en tijdens de ceremonie kwam het er allemaal uit; 20 jaar verdriet en stress voelde ik letterlijk loskomen en daarna was het weg, gewoon verdwenen. Na afloop van de ceremonies was er veel ruimte om ervaringen te delen en gaf jij duidelijkheid aan alles wat nog niet begrepen werd. Inzichten waren er in overvloed, maar wat daarna dacht ik. Ik ging naar huis in de veronderstelling dat ik wat inzichten rijker was, maar dat er feitelijk niets veranderd was. Little did I know… De maanden verstreken en ineens was alles goed, was ik in balans, stroomde alles, kon ik meer voelen. Mijn eigen behoeftes voelde ik (en luisterde ik hierna, voor het eerst in lange tijd), maar ook de behoeftes van anderen voelde ik beter (en kon deze beter naast me neer leggen, omdat ik voelde dat zij een ander pad dienden te bewandelen). Alles werd helderder, er kwam meer rust en vertrouwen en dat is er nog steeds. Het was zeker geen quick fix, het was heel hard werken, maar het was het 1000% waard. In alle liefde en vertrouwen kan ik de liefdevolle en adequate begeleiding van Carlijn en haar ondersteuning enorm aanbevelen. Ze namen ze mij bij de hand en hebben mij deze helende reis laten maken. Vanuit de grond van mijn hart; ontzettend bedankt voor alles! Voor de liefde, de rust, de ruimte, de veiligheid, voor alles. Alle liefs, Janine"

Tom, plant spirit proces december 2023

21/12/2023

"De warmte, de onderlinge band tussen deelnemers, maar ook met de begeleiders, en de combinatie; ervaren, ontnuchteren, humor en reflectie, is mooi. De reis die ik heb ervaren is er eentje die ik niet voor mogelijk had kunnen houden. Begeleiden met de verantwoordelijkheid die hiermee gepaard gaat, moet in je zitten. Wat voelde ik me veilig, vrij en fijn bij jullie. Carlijn, Ik zei het al, je rust (ook al heb je ook een hele andere kant, zei je), directheid openheid, kennis, duiding en warmte. Het zorgde ervoor dat ik me volledig overgaf aan het proces. Mijn reis. Als je totaal niet weet wat je kan verwachten, is het overweldigend als je na een 'teleurstellende' eerste drinkronde, volledig ' in het diepe wordt geflikkerd'. Maar de plant geeft wat je nodig hebt. En dat is mooi, wel heftig. Ik vond mezelf altijd een nuchtere jongen, beetje wars van spiritualiteit en wat erbij komt kijken. Maar ik denk dat de keuze om voor mezelf te kiezen een jaar geleden, me emotioneler heeft gemaakt, vrijer, meer open. Ik ben ontzettend blij met de hele ervaring en alles wat er bij kwam kijken. Dat betekent dat ik terugkom. Groet, Tom"

Timothy

20/11/2023

"Onlangs heb ik deelgenomen aan een Plant Spirit Proces onder de deskundige begeleiding van Carlijn. Vanaf het begin maakte Carlijn een diepe indruk op mij met haar zorgvuldige benadering. Tijdens de intake stelde Carlijn me direct op mijn gemak, wat essentieel is voor zo'n intensief traject. De sessie vond plaats in haar yurt, die meer dan alleen een fysieke ruimte was. Het voelde als een veilige thuishaven, een plek waar ik mij open en kwetsbaar op kon stellen zonder enig voorbehoud. Carlijn’s aanpak was niet alleen respectvol en integer, maar ook opmerkelijk empathisch en afstemmend op persoonlijke behoeften. Haar begeleiding was cruciaal voor de 'inwaardse reis' die we maakten. Ze wist precies hoe ze ons moest ondersteunen om diepgaande persoonlijke inzichten te verkrijgen. Wat ik bijzonder waardeerde was de praktische hulp die Carlijn bood tijdens het integratieproces na de sessies. Ze hielp ons de juiste 'kapstokjes' te vinden om onze ervaringen te integreren in ons dagelijks leven, wat zorgde voor een blijvende positieve impact. Ik zou Carlijn's begeleiding ten zeerste aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een deskundige en empathische gids in hun persoonlijke groei en ontwikkeling. Haar professionaliteit en toewijding zijn een zeldzame vondst in het veld van psychedelische processen. Groet, Tim"

Joep

15/11/2023

"Het weekend was episch, magisch, groots, kwetsbaar, humble, zo veel liefde. Alle onderwerpen en thema's waar ik de afgelopen jaren aan heb gewerkt in het kader van mijn persoonlijke ontwikkeling ben ik tegengekomen; de cirkel is rond. Prachtige inzichten, ongelooflijk mooi begeleid, een veilige en vertrouwde omgeving, ik heb er nauwelijks woorden voor. De muziek was een geweldige toevoeging voor de avonden, sprookjesachtig als beide dames mee zongen onder begeleiding van de gitaar. In het kaarslicht en de huiselijke sfeer, was Carlijn de elfachtige DJ die telkens weer de juiste snaar raakte. Golven van puur geluk, liefde, maar ook onrust, strijd en grootsheid kwamen voorbij. Als ik de muziek nu weer beluister, waan ik mij weer in het weekend van de plantspirit en kan het gevoel weer ophalen. Fijn om te weten dat ik altijd kan terugkeren naar de diepste lagen van mijzelf. Het was een titanenstrijd van 'sterk zijn' en 'loslaten/kwetsbaar' zijn. Liggen, omhoog komen, dansen, buigen, bewegen en weer doorgaan. De moeder van de planten heeft mij liefdevol laten voelen, laten inzien, laten ervaren waar mijn struggle zit, waardoor ik mijzelf heb kunnen overgeven. Het was een magisch weekend, met een mega flow, waarbij hard is gestreden en uiteindelijk met grootse inzichten. Alles doorleefd met zachtheid en mildheid en een grote smile ♥️. Dank lieve Carlijn & Anita voor jullie liefdevolle begeleiding, ik kom graag weer een keer terug. Liefs Joep"

Marrit S

11/11/2023

"Verbinding met jezelf wat een cadeau. Een pittige baan in combinatie met een overlevingsstrategie van altijd doorgaan en sterk moeten zijn geeft heel veel kracht en resultaat maar ook totale verwijdering van mezelf. Vanaf ons eerste contact voelde ik vertrouwen en jouw warmte om me te begeleiden van hoofd naar hart. Het weekend is het mooiste en meest waardevolle cadeau wat ik mezelf heb gegeven. Zelfs mevrouw ratio 😊 voelde alle veiligheid de sessies met vertrouwen in te gaan. De begeleiding van Carlijn en Anita was zo puur en fijn. Voor mij is het echt een hele fijne transformatie geweest met veel verbinding en ook humor. De eerste stap is gezet…… dus tot snel. Carlijn, zo dankbaar je te leren kennen. "

Norman van der Mull

07/11/2023

"Een plantmedicijn ceremonie. Iets wat behoorlijk buiten mijn comfortzone ligt. Maar ik ben altijd erg nieuwsgierig geweest wat zoiets mij zou brengen. Door koudwatervrees en gebrek aan tijd was het er nog nooit van gekomen. Totdat ik met Carlijn in contact kwam. Haar enthousiasme is aanstekelijk en ik heb toen besloten om samen met mijn vrouw een ceremonie bij te wonen. Als nuchtere, “down to earth” Zeeuw vond ik het toch best spannend. Maar wat een bijzonder reis was dat. Dit zal ik nooit meer vergeten. Carlijn en Bob hebben het geweldig begeleid. Na een voorgesprek en een intake word je heel liefdevol en deskundig meegenomen in de ceremonie. In een prachtige Yurt op een prachtige landelijke plek kwamen we samen in een kleine groep van 6 mensen. Tijdens de ceremonie krijgt iedere deelnemer de ruimte voor zijn eigen verhaal en proces. Maar ze voelen ook haarfijn aan als je ondersteuning kan gebruiken. In het begin zat ik nog een beetje in de “controle modus”. Er gebeurde niet zoveel in het eerste half uur. Dit werd haarfijn opgemerkt door Carlijn en na wat geruststelling en aanraking was mijn onbewuste weerstand compleet gebroken. Direct kwam ik in een toestand die je niet kunt bedenken. Tijd en ruimte verdween en ik was alleen maar oordeelloos en verbonden met alles om mij heen. Overweldigend om mee te maken. Het is zo intens dat het moeilijk onder woorden te brengen is. Na de reis hebben we heerlijk gegeten, gelachen, gepraat en geslapen. De ervaring is uiteraard heel persoonlijk en afhankelijk van je innerlijke toestand . Maar ik kan dit iedereen aanraden. Dank je wel Carlijn en Bob voor deze onvergetelijke ervaring. Ik ben nog niet klaar met de planten. Dus we gaan elkaar nog ontmoeten."

Karlijn Maas

07/11/2023

"Voor mijn vriend en ik was het een pure en heldere reis, op een schitterende plek met fijne dieren en natuur🌿☀️. Met de liefdevolle en warme begeleiding van Carlijn & Bob in een schitterende yurt. Een open sfeer, verzorgd met heerlijk vers eten. Dankbaar dat wij dit samen en met jullie in deze fijne groep hebben mogen ervaren. Liefs Karlijn & Bart "

Paulina Kowal

07/11/2023

"Vanaf het allereerste begin was er een heel goed contact, vanaf de eerste e-mail, via verschillende telefoongesprekken, de ceremonie en het contact daarna. Er was steun, betrokkenheid, aandacht en hulp. Ik voelde dat ik hier aan het juiste adres was, dus besloot ik naar mijn eerste ceremonie te gaan. We werden hartelijk ontvangen, er was tijd om te praten, elkaar te leren kennen, iedereen vertelde zijn verhaal waarom ze hier zijn. In alle rust, begrip en zonder oordeel. Tijdens mijn reis was Carlijn de hele tijd bij ons, ze bespeelde instrumenten, zong en op moeilijke momenten was ze er en wist wanneer steun nodig was. Ik voelde tenslotte een grote opluchting. In de ochtend na het ontbijt vertelde iedereen zijn ervaringen. En wederom, zonder oordeel, in focus en begrip werd er geluisterd. Ik kan met heel mijn hart zeggen dat je bij Carlijn op de juiste plek bent. Kennis, betrouwbaar en behulpzaam. Liefs Paulina"

Bart V

07/11/2023

"Voor de 2e keer ben ik de verbinding aangegaan met dit ‘medicijn’, en ik kan het iedereen aan raden. Na aankomst op deze prachtige en rustige plek in de natuur, even buurten en landen. Het delen van de intenties helpt je een richting te geven aan de reis die je te wachten staat. Het is mooi om te ervaren hoe Carlijn en Bob elkaar aanvullen om dieper in te gaan op je intentie en gevoel. Dit is ook tijdens de reis een perfecte combinatie. De volgende dag voelde ik me zo veel lichter en voldaner, eigenlijk niet te omschrijven! Bedankt voor deze geweldige ervaringen, ik maak er een jaarlijks ritueel van. Ik ervaar nu een aantal weken later nog steeds de rust en kalmte, zeker wanneer ik in de natuur ben."

Angelique Siemeling

07/11/2023

"Juli 2023 heb ik deelgenomen aan een GoldenTeacher Psylocybine ceremonie bij Carlijn. Wat een bijzondere beleving! En wat heeft het mij goede inzichten gegeven in het proces waarin ik zit. Mijn procesreis is hier begonnen en zal zich de komende maanden verdiepen. Dankbaar voor de geweldige begeleiding en nazorg van Carlijn. Ze voelt goed aan wat nodig is en is daarover ook duidelijk en eerlijk. Een aanrader voor iedereen die op zoek is naar antwoorden en zelfontwikkeling."

Ronald van ’t Veer

07/11/2023

"Bij Carlijn ben je thuis, bij Carlijn ben je op je gemak, Carlijn geeft warmte en liefde. Deze innerlijke intense reis is 1 van de mooiste dingen die ik heb meegemaakt. Op een prachtige locatie in een nog mooiere Yurt heb ik dit mogen meemaken onder de vertrouwde veilige begeleiding van deze hele bijzondere dame. Carlijn, nogmaals mijn dank."

Jacky Peeters

07/11/2023

"Dankbaar kijk ik terug op mijn procesreis onder de veilige en liefdevolle begeleiding van Carlijn en Anita. Ik heb het gevoel dat ik ben gestorven en weer herboren. Ik ben opnieuw thuisgekomen bij mezelf en heb teruggevonden waar ik de afgelopen jaren het contact mee verloren was: een gevoel van vreugde, plezier, vertrouwen en ontspanning. Blij ook met de inzichten die ik heb mogen ontvangen en de rouw die ik heb mogen verwerken. Ik heb diep respect voor de wijze waarop Carlijn begeleid, met ook gedegen voorbereiding en zorgvuldige nazorg. Jacky. "

Sarah

31/10/2023

""De Plant Spirit reis waar Carlijn en assistent me zo warm toe uitnodigden en het vertrouwen voor gaven, was een Feest met de Goden. Mijn hart loopt over van alles wat ik kreeg. Een diepe dankjewel.”"

Ellen B.

10/08/2023

"Deze verbinding kun je alleen in haar pure zijn voelen en ervaren wanneer je in een veilige omgeving bent."

Lieve Carlijn, jouw begeleiding voorafgaand, tijdens en na de ceremonie zorgde voor rust, kalmte en vertrouwen bij mij. Hierdoor heb ik vol overgave mijn reis kunnen doorvoelen. Het is ontzettend bijzonder om tijdens de reis met de Plant Spirits te merken hoe mijn dagelijks denken en handelen als een soort deken over deze gevoelswereld heen ligt. Door in verbinding te komen met de Plant Spirits heb ik deze deken kunnen afslaan. Deze verbinding kun je alleen in haar pure zijn voelen en ervaren wanneer je in een veilige omgeving bent. Daar heb jij voor gezorgd, Carlijn. Heel erg bedankt en we zien elkaar bij een volgende ceremonie. Dikke knuffel, Ellen B.

Astrid van Kampert

13/04/2023

"Het voelde heel speciaal, veilig en vertrouwd."

Lieve Carlijn en Jessica, jullie zijn zo liefdevol. Ik voelde mij meteen welkom. Het voelde heel speciaal, veilig en vertrouwd. Daarom vond ik het zo moeilijk om weer weg te gaan. Ik voelde mij bij alles gezien en gehoord. Ben zo ontzettend dankbaar! Liefs A.

Sandra van Beek

06/04/2023

"Ik vond het een transformatieve ervaring..."

Ik heb begin 2023 bij Carlijn en Jessica een bewustzijnsweekend gedaan met traditionele plant spirits en ben nog steeds aan het nagenieten. Ik vond het enorm intens maar door de goede begeleiding en de setting voelde ik me heel erg veilig. Ik vond het een transformatieve ervaring. Ik heb heel veel geleerd en voel me veel vrijer en lichter dan voor de ceremonie. Heel veel dank Carlijn en Jessica!

Siera

10/02/2023

"Een intense ervaring; ontroerend, pijnlijk, prachtig."

Lieve Carlijn, ik ben je dankbaar. Een intense ervaring; ontroerend, pijnlijk, prachtig. Voelen en hoe! Ik vond jouw begeleiding en aanwezigheid heel prettig en liefdevol. Op gepaste afstand, maar ook zeker dichtbij wanneer ik je nodig had. En je liederen & timing…prachtig.
Ik heb veel mogen verwerken en voel mij een gezegend mens. Dank je, een dikke knuffel – Siera.

Suzanne

06/12/2022

"het gevoel spreekt en het verstand ‘even uitstaat’."

Wat een bijzondere ervaring was onze duo truffelreis. Ik heb me continue in veilige handen gevoeld bij Carlijn. De Yurt en de omgeving paste perfect evenals de begeleiding met muziek. Het heeft mij niet alleen heldere inzichten gebracht, het heeft ook tot een direct besluit en actie geleid. Indrukwekkend hoe duidelijk alles is wanneer alleen het gevoel spreekt en het verstand ‘even uitstaat’. Voor verhaling vatbaar! – Suzanne

T.D.

24/08/2022

"Een uitzonderlijke ervaring die écht iets veranderd heeft in mijn leven."

‘Een uitzonderlijke ervaring die écht iets veranderd heeft in mijn leven. Een mijlpaal. Ondanks mijn lange zoektocht naar een geschikte manier om milder en zachter te zijn in het leven, om los te laten, is het eindelijk gelukt door de truffelc eremonie. En dit mede dankzij de begeleiding van de liefste Carlijn!’ T.D.

Tineke van der Meer

27/02/2022

"Ik had geen betere begeleiding kunnen wensen tijdens de truffelceremonie."

Bij Carlijn voelde het vanaf het eerste moment heel vertrouwd en fijn. Ik had geen betere begeleiding kunnen wensen tijdens de truffelceremonie. Zij wist precies dat te bieden wat je op dat moment nodig had. Je wordt in de “watten gelegd” door haar mooie muziek, haar verrukkelijke eten, haar mooie en pure energie. Een onvergetelijke ervaring dat vraagt om een vervolg. Heel veel liefs, Tineke

Diny van Winden

26/02/2022

"Ik had deze ervaring niet willen missen"

Ik heb samen met een vriendin een truffelceremonie bij Carlijn gedaan.
We kregen een warm ontvangst van Carlijn en wat staat de yurt op een mooie plek. Wat een bijzondere ervaring. Ik ben tot bepaalde inzichten gekomen waar ik veel aan heb en waar ik wel even mee aan de slag kan. Wat ik heel mooi vond was de muziek die Carlijn uit koos en zelf speelde en zong tijdens de ceremonie. De gesprekken erna hebben ook inzichten gegeven. Ik had deze ervaring niet willen missen en ga zeker nog een truffel ceremonie bij Carlijn doen. Als laatste; Carlijn had heerlijke soep lekker ontbijt gemaakt.
Bedankt Carlijn.

Pasqual van Huizen

05/02/2022

"Bam! Altijd raak!"

Bob is een man van weinig woorden, maar als hij spreekt. Bam! Altijd raak. Hij geeft je precies wat je nodig hebt, wanneer je het nodig hebt, ook als je dat zelf nog niet doorhebt. Deze grote, bebaarde man is zo zacht dat je je meteen veilig voelt als hij er is. Bob zijn eigen reis heeft hem zoveel gebracht en dat weet hij zo goed over te brengen dat je gewoon meteen weet dat je in goede handen bent.

Pasqual van Huizen

05/02/2022

"het voelt voor mij als even thuis komen"

Ik heb het geluk gehad dat deze geweldige vrouw op mijn pad kwam. Haar aanwezigheid is voor mij een enorm belangrijk onderdeel van de ceremonie. Carlijn begeleidt je met zoveel liefde. Bij haar voelt het voor mij als even thuis komen, alles mag er zijn en ik voel me veilig. Ze geeft je de ruimte om jezelf te zijn, om dichterbij jezelf te komen, maar je weet dat ze er voor je is als je haar nodig hebt. Je voelt gewoon dat er voor je gezorgd wordt. En niet te vergeten, haar prachtige zangstem en gitaarspel nemen je ook mee naar een plek die je niet snel vergeet.

Gitty van Doorn

30/01/2022

"Echt een mega gevulde, maar toch intens chille dag"

Lieve Carlijn!
Wat heb ik genoten van je gastvrijheid en je kennis tijdens de One Day Cacao & Voeding.
Echt een mega gevulde, maar toch intens chille dag. Je hebt me laten verwonderen en laten onderdompelen in het Zijn.
Dankjewel daarvoor! Liefs Gitty

Michielle Sijbring

13/01/2022

"Ik voelde mij veilig en vertrouwd tijdens de reis."

Carlijn is een onwijs mooie en lieve vrouw. Ze voelt intuïtief goed aan waar ze iemand in kan begeleiden en komt heel zuiver over. Ik voelde mij veilig en vertrouwd tijdens de reis. De ceremonie was absoluut schitterend, en ze kan onwijs goed zingen!

Michielle Sijbring

13/01/2022

"Hij liet me mijn eigen avontuur beleven en hielp waar dat nodig was."

Bob is een geweldige lieve man met ontzettend veel wijsheid. Tijdens de ceremonie voelde het voor mij veilig en vertrouwd. Af en toe vroeg hij even of alles oke was en of ik behoefte had om te praten. Hij liet me mijn eigen avontuur beleven en hielp waar dat nodig was.

Elisa Schipper

17/12/2021

"Door haar serene rust durfde ik mij meer te ontspannen..."

Bij Carlijn voel je je meteen veilig. Ze voelt aan waar je behoeftes liggen en speelt daar op een prettige rustige manier op in. Door haar serene rust durfde ik mij meer te ontspannen en mij over te geven aan mijn proces, wetend dat ik in goede handen was.

Jonathan A

17/12/2021

"liefdevol, vrolijk en energievol..."

Bij de eerste twee ceremonies was Carlijn meer gericht op de vrouwen. Wat mooi was om te zien. Bij de laatste ceremonie zag zij dat ik hulp nodig had en kwam ze helpen. Ik voelde al haar liefde en zorg, WOW prachtig. Wanneer ik haar energie voelde tijdens de derde ceremonie, was dat zo liefdevol, vrolijk en energievol. Het gaf me de energie & moed.

Jolanda

17/12/2021

"Ze is er in volledige aandacht en geeft je de nodige ruimte om je eigen proces door te maken."

Carlijn was voor mij een fantastische space holder. Ze creëert een veilige atmosfeer en is aanwezig op de best mogelijke manier die je als ‘reiziger’ kunt wensen. Een warme deken. Ze is er in volledige aandacht en geeft je de nodige ruimte om je eigen proces door te maken. Buiten de ceremonie om is zij een heel verzorgende vrouw. Het hele weekend heb ik mij ontzorgd gevoeld wat samen ging met fijne gesprekken. Ook heeft zij haar kennis gedeeld over volwaardig plantaardig eten. Ben dankbaar voor deze ont-moeting.

Richard de Jong

17/12/2021

"Ze heeft de gave om zichtbaar onzichtbaar te zijn."

Carlijn gaf mij direct een fijn en veilig gevoel. Ze heeft de gave om zichtbaar onzichtbaar te zijn. Ze geeft je alle ruimte om volledig je eigen proces in te gaan en jou te laten ervaren wat er op dat moment is en het moment dat jij denkt ja nu heb ik even hulp nodig, dan is ze er alsof ze het voelt. Daarnaast kan ze ook super enthousiast zijn, maar op een of andere manier stemt ze dit altijd precies kloppend af.

Peter R

17/12/2021

"Bob is zacht en heel begripvol tijdens de ceremonie en hierbuiten."

Bob is zacht en heel begripvol tijdens de ceremonie en hierbuiten. Je weet dat je op hem kunt bouwen en vertrouwen door zijn geaarde aanwezigheid, brede mensenkennis, veel ervaring en zijn eigen persoonlijke levenslessen.

Richard de Jong

17/12/2021

"Super mooie combinatie en bovenal een hele fijn vent."

Bob is de rust zelven, maar weet precies wat er in je omgaat. Hij voelt wanneer je hem nodig hebt en geeft je het vertrouwen dat je dan op hem kan rekenen. Bob heeft veel kennis en legt hiermee een mooie link tussen de tastbare westerse en de vaak ontastbare andere wereld. Super mooie combinatie en bovenal een hele fijn vent.

Aanmelden ceremonie

Vul hier je gegevens in voor deelname aan een plant spirit proces of psilocybine dan zal ik zo spoedig mogelijk contact met je opnemen. 

Aanmeldformulier