Voorbereiding

Mentaal & Fysiek

Er komt van alles bij kijken wanneer je besluit een ceremonie met plant spirits te ondergaan. We hebben het hier over geestverruimende planten die de diepere lagen van het onderbewustzijn rijken en zorgen voor heling, bevrijding en transformatie. Ze brengen aan de oppervlakte wat voor een lange tijd ingekapseld heeft gezeten, voornamelijk in ons onderbewustzijn. Oud pijn en vergeten talenten.

De planten herstellen de verbinding
  tussen ons aardse fysieke lichamelijke bestaan en onze ziel, het hoger bewustzijn. Een voorbereiding gaat dan ook verder dan louter een voedingsdieet. 
Zodra je je hebt aangemeld voor een meerdaags proces merk je wellicht al dat deze aanloop ook een waardevolle bijdrage kan leveren. Thema’s komen onder een vergrootglas te liggen, met de kans dat je bewuster wordt over beperkte overtuigingen en geconditioneerd gedrag. Emoties kunnen meer aan de oppervlakte komen en wellicht voel je dat het fysiek ook zijn werking doet.

Kortom een voorbereiding is belangrijk en zal bijdragen aan deze plant spirit processen. Je wordt hierdoor ontvankelijker, laat dit gepaard gaan met kwetsbaarheid en nieuwsgierigheid, een gezonde ingang naar binnen, naar jezelf.

 
'It is health that is real wealth. Not pieces of gold and silver'

Fysieke voorbereiding

Wij (westerlingen) zijn gewend aan een rijk aanbod aan eten, overdaad. Deze proces meerdaagse is daarom een goed moment voor back to basics. De rust die je lichaam ondervindt zal zich ook mentaal voortzetten; bewustwording.
Probeer zoveel mogelijk plantaardig te eten.

Het is te adviseren om twee weken tevoren te beginnen met het dieet. Eet je regelmatig vlees, zuivel, dierlijke vetten, suiker en drink je >2 koppen koffie per dag? Dan is het aan te raden 3 a 4 weken voor je procesreis dit af te bouwen.

Alkaliseren van het lichaam – Baking soda
Je kunt je lichamelijke reiniging ondersteunen – naast plantaardig eten en het vermijden van koffie suiker vlees – door op de nuchtere maag in de ochtend baking soda te drinken.

Begin 2 weken van tevoren, een half uur voor het ontbijt, met een glas gekookt water met een theelepel baking soda (kopen in biowinkel). Dit versnelt het ontgiften.

DIEET

6 weken voor de proces meerdaagse
– Stop met bepaalde medicijnen zoals antidepressiva. ALTIJD MET TOESTEMMING VAN JE ARTS. (Lees de pagina veiligheid en gezondheid goed door)

Twee weken voor de proces meerdaagse
– Stop met vlees eten (ook geen varkensvlees) 
– Geen harddrugs, LSD, of paddenstoelen, wiet. Minder met alcohol. Vanaf 7 dagen voor de ceremonie geen alcohol.

Één week voor de proces meerdaagse
– Geen sex en/of piekorgasmes,
– Eet plantaardig. Zo min mogelijk peper, zout, vet, suiker, pittige kruiden en bewerkt eten, geen alcohol, weinig tot geen koffie (1 per dag kan), geen suikers.

Vier dagen voor de proces meerdaagse geen;
– Gistextracten, peulvruchten, gefermenteerd eten (zuurkool, miso etc), chocolade
– Cafeïne (koffie, zwarte thee), ginseng, st. Janskruid (ook geen vitaminesupplementen), neussprays (Vicks Sinex, Prevalin of Otrivin).

Twee dagen voor de proces meerdaagse geen; banaan, avocado, ananas, zuidvruchten, nootmuskaat.

Dag van de proces meerdaagse; licht ontbijt (bv kommetje havermout met fruit meegekookt, paar rijstwafels of chiapudding met zaden / fruit). Na 11.00 uur niet meer eten.

Mentale voorbereiding

Zorg voor een duidelijke intentie
Wat is je intentie om vrijer te kunnen leven? Op welk thema zou je graag inzichten / bevrijding / heling willen? 
Kortom; wat is je behoefte, wat is ‘het’ probleem, wat is jouw aandeel, wat houd je tegen en waarom of waardoor?

Een intentie geeft jouw sturing en focus zowel tijdens de ceremoniële procesreizen en erna. Het is belangrijk om je probleem / thema’s helder te hebben, hierdoor begrijp je makkelijker wat er te boven komt tijdens de procesreizen. 

Geen zorgen als je jouw probleem en intentie nog niet direct helder hebt. Dit zal duidelijk worden tijdens het kennismakingsgesprek.

Mentale voorbereiding; rust
Probeer 2 (liefste langer) weken voor de ceremonie rust in te bouwen en dit te beoefenen via diverse wegen. Dit kan al beginnen met 5 minuten per dag mediteren. Kijk tot hoever je dit uit kunt bouwen als de behoefte er is, hoe langer hoe beter. Het is normaal dat hier weerstand op zit, wij zijn gewend om stilte en leegtes op te vullen met afleidingen (kopen, vrienden, eten, social media, tv, werken, teveel sporten etc.)

Wat nog meer; 

  • Wandelen; ga de natuur. Geen high intensive sport, kies voor eenvoud,
  • Na 18.00 laptop, mobiel etc. weg / uitzetten. Verlaag / vermijd social media,
  • Yin yoga; zakken in je lichaam, stretchen en doorademen,
  • Muziek en zang; speel, zonder doel, ontspan, zak in het nu,
  • Vrij dansen / body movement; pak je moment voor jezelf. Al is het maar 10 minuten. Dans, beweeg en laat energie stromen.
  • Zip your lips; de kracht van taal is groot, vermijd roddelgedrag. Het is je ego,
  • Slapen; pak meer rust,
  • Seksuele activiteit; 4 dagen tevoren niet. Seksuele energie is je grootste levenskracht, hou deze voor jezelf,
  • Vermijd een week voor de proces meerdaagse drukke aangelegenheden.

 

Aanmelden ceremonie

Vul hier je gegevens in voor deelname aan een plant spirit proces of psilocybine dan zal ik zo spoedig mogelijk contact met je opnemen. 

Aanmeldformulier