Met een korreltje zout vs Zelfonderzoek

Integratie transformatie

Met een korreltje zout & Neem tijd voor een antwoord

Integratie en tijd tot rijpen nemen is belangrijk. Een verbinding aangaan met Plant Spirits is het probleem niet, maar de verandering toepassen en erkennen, dat is essentieel en heeft aandacht nodig. En dat gebeurt in de dagelijkse gang van zaken; jouw unieke eigen leven.

Hierbij deel ik wat nodig is en val ik meteen met de deur in huis; heling is een pad van vertraging en nieuwsgierigheid.

 

Neem niet direct een besluit na een inzicht

Psychedelische plant spirits kunnen heldere inzichten en lessen geven. Toch vraagt het altijd rust en bezinning. Geef het een paar dagen, tot weken of wellicht maanden de tijd. Als het inzicht klopt dan mag je erop vertrouwen dat er vanzelf een moment van handelen ontstaat. Dan gaat je intuïtie je leiden en die mag je volledig vertrouwen, het is je ziel en die is loepzuiver.
Wijk in dit proces niet af door de afleidende mind, die vertroebelt, bagatelliseert en rationaliseert. Je mind, de ego, wil altijd zekerheid en veiligheid, die wil comfort boven discomfort door vooral geen verandering aan te brengen.

Het is de les om je eigen wijsheid te leren volgen en daar hangen soms nog niet direct woorden aan, alleen een energie en gevoel. En dat kan in het begin nog wel eens verwarrend zijn. Het is allemaal behoorlijk abstract. Echter, je voelt dat het oude niet meer past, het vertrouwde jasje wordt te krap, maar het nieuwe is nog niet zichtbaar en duidelijk en geeft soms wat onzekerheid. Dit proces is logisch. Maar weet, je hebt altijd een eerste stap te zetten en vanaf daar kunnen kaarten opnieuw geschud zijn. De weg, de stappen en keuzes worden stap voor stap zichtbaar gemaakt.

Woorden zijn een verankering van het gevoel wat je wilt kaderen d.m.v. taal, zodat de mind het begrijpt. Alleen zo werkt het niet, je wilt het weer cognitief gaan beredeneren. Het vertrouwen van een diep weten voorbij taal gaat je de juiste richting wijzen. Het vraagt geduld, vertrouwen en een lepel moed zodra je weet; Duty calls.

Jij als mens, een bewustzijn & een kwebbelende ego
Besef dat tijdens een innerlijke reis met psychedelische plant spirits, jij een co-creatie aangaat met deze intelligente zuivere planten.
Je kunt jezelf afvragen;

  • Is het je bewustzijn wat stuurt en antwoorden geeft of is het de Plant Spirit?
  • In is het de mind die het bewustzijn stuurt of het bewustzijn de mind?

Precies, hier zit een interessant punt en daarom is het belangrijk om niet alles wat de revue passeert direct als waarheid aan te nemen maar ook met een korreltje zout.

.Vergeet niet dat de mind, het ego, letterlijk alles kan verzinnen wat hij wil. Ook tijdens de psychedelische verbinding. Zelfonderzoek is nodig en dat vraag tijd, tijd om jezelf binnenstebuiten te leren kennen. Daarom is focus en concentratie op het lichaam en het werkelijk voelen zo ontzettend belangrijk.
Wat je waarschijnlijk hebt meegemaakt in een ceremonie, is dat de mind het met gemak kan overnemen; gekwetter over eindeloze onzinnige zaken. Je weet ten diepste dat dit afleiding is, want het kan nog wel eens spannend zijn om volledig je lichaam te volgen en in overgave te komen aan dat wat zich aandient.

Onthou, het lichaam liegt nooit, daar ligt informatie en antwoorden opgeslagen wat geduldig wacht om te worden verwerkt via een emotionele en lichamelijke herbeleving.
Het vereist bezinning, rust en tijd wanneer je wel in opmerkelijke, onwaarschijnlijke, verdrietige of intense ervaringen terecht bent gekomen. Je mind kan hier wederom van alles gaan verzinnen, zoals;

Het is niet waar,
Dit kan niet gebeurt zijn,
Het is mij niet overkomen, etc.
Of dissociatie; ‘Dat hoofdstuk, daar gaan we niet aan beginnen’


Verwarring is een pittige tante
Verwarring gaat door lagen heen van veiligheid en zekerheid die je kent of waar je ( soms heel je leven) aan vast hebt gehouden; diep ingesleten (valse) overtuigingen. Wederom vraagt het vertrouwen wanneer er antwoorden en inzichten te boven komen die nog nieuw, onwennig of verdrietig aanvoelen.

Geef het tijd, laat het zakken, verwarring is onduidelijkheid en vertwijfeling. Het is een staat van emotionele en mentale wanorde waar gebrek aan helderheid heerst. Desalniettemin is verwarring in feite ook een gezonde staat. Je komt er namelijk achter dat er iets niet klopt, dat je hogere bewustzijn en je lichamelijke sensaties heel wat anders zeggen dan je mind. Je komt erachter dat het e.e.a. nog niet helder is en zaken niet congruent zijn.

Als het antwoord nog niet helder is, dan komt dat vanzelf aan het licht en wellicht na een tweede sessie met plant spirits. De vuistregel hierbij is; wees uitermate nieuwsgierig naar jezelf, het is je bestaansrecht en je ticket voor vrijheid.

Het is redelijk cliché en een uitgemolken zin; Plant spirits geven wat je nodig hebt en wat je aankunt. Maar het is absoluut waar. Thema’s, lessen en ervaringen die nog niet helder zijn, worden hoofdstuk voor hoofdstuk aan je voorgeschoteld totdat jij het volledig helder hebt en niet meer in dezelfde kuil in de weg valt, maar een ingang ziet naar groei en verandering.

Antwoorden komen op hun eigen tijd, wanneer jij er fysiek, mentaal en emotioneel voor klaar bent. Soms vallen de puzzelstukjes later, bijvoorbeeld tijdens een integratiegesprek, een wandeling door de natuur of in een diepe droom, op hun plaats.

Hierbij sluit ik af met de muurtegel van mijn leraar; Joop van der Hagen
‘Het is altijd erger dan je denkt’

We blijven vaak hangen in wat er in ons leven, in dit leven is gebeurt, we blijven hangen aan een verhaal wat ons is verteld. Maar vrijwel iedereen draagt familie-geheimen met zich mee. Soms ben jij er zelf onderdeel van geweest in de vorm van slachtoffer en soms draag je het mee in je dna van generaties terug, en dit tezamen met karmische in te lossen stukken van vorige levens die we niet volledig bewust hebben verwerkt.

Er mag van mij een nieuw muurtegeltje bij namelijk;
‘ Het is altijd mooier dan je denkt ’

Plant spirits laten je eerst helen door het bewust worden van vooral de pijnlijke thema’s, omdat we daar liever niet naartoe willen, er zit pijn, schaamte, schuld en weerstand op.
Wanneer je dit vol overgave, vergeving en liefde hebt aangekeken en doorvoelt, krijg je toegang tot wonderschone, creatieve, goddelijke oneindigheid. Prachtige cadeaus en mooie leerzame ervaringen.

Het leven is niet tegen je, wordt bewust, je hebt alleen maar JA te zeggen.

Behoefte aan een vrijblijvend kennismakingsgesprek om erachter te komen wat een bewustwordings retreat met psychedelica voor jou kan betekenen? Dat kan, stuur een mail naar info@revermannshares.nl

 

Lieve groet,
Carlijn

Aanmelden ceremonie

Vul hier je gegevens in voor deelname aan een plant spirit proces of psilocybine dan zal ik zo spoedig mogelijk contact met je opnemen. 

Aanmeldformulier