Informatie psilocybine Magic Truffels

Wat is psilocybine & hoe werkt het?

Psilocybine, een natuurlijke stof, wordt aangetroffen in meer dan 200 schimmelsoorten. Een opvallend voorbeeld hiervan is de Psilocybe Cubensis, beter bekend als de magische paddenstoel of paddo. In Nederland zijn magic truffels de voornaamste bron van psilocybine, en ze zijn legaal.

Psilocybine vanuit de ook wel ‘magic truffels / fungi’ kunnen je bewustwording verruimen, spirituele ervaringen geven en jou persoonlijk laten groeien. Ze geven ondersteuning en diepgaande inzichten in de oorsprong van blokkades , valse overtuigingen en ingesleten conditioneringen. Ze kunnen doordringen door tot de kern van jouw vraagstukken, en geven  inzichten.

Deze bijzondere intelligente paddenstoelen zijn slechts het zichtbare deel is van een zeer uitgebreid netwerk van ondergrondse structuren wat mycelium wordt genoemd. Deze vefijnde netwerken doordringen uitgestrekte gebieden en functioneren als één levend samenwerkend organisme.
Ze zijn van onschatbare waarde voor ons ecosysteem en het is geen understatement om te zeggen dat zonder mycelium het menselijk ras niet zou bestaan.

We mogen eerbied tonen aan de natuurlijke oorsprong van psilocybine-truffels, die ook nog eens groeien in ons eigen land. Dit intelligent mycelium-netwerk bevordert het welzijn van de natuur door de verdeling van voedingsstoffen tussen bodems, planten en bomen.

De prachtig gefilmde documentaire Fantastic Fungi geeft wonderschoon weer hoe de interactie plaatsvindt met het hele ecosysteem op aarde.

Psilocybine bevat psychedelische eigenschappen en is familie van tryptamine. Psilocybine hoort, samen met LSD, DMT en mescaline tot de groep drugssoorten die we psychedelica noemen.
Psychedelica zijn stoffen die in de natuur voor komen, in planten of schimmels, met sterk geestverruimende effecten.

De bewustzijn veranderende stof – psilocybine – wat in magic mushrooms / truffels  / paddenstoelen zit,  helpt om vaste denkpatronen te doorbreken. Het stimuleert de groei van nieuwe vertakkingen en verbindingen tussen hersencellen. Na het eten van deze mushrooms verandert je beleving van de ruimte waar je bent, van de tijd, de manier waarop je gedachten en de manier waarop je je eigen identiteit ervaart.

In het kort de werking in het brein
Psilocybine (de werkzame stof in magic mushrooms, paddenstoelen en truffels) lijkt sterk op de neurotransmitter serotonine. Hierdoor kan psilocybine zich hechten aan serotonine receptoren in het brein, met name één bepaald type receptor (5 -HT2A). Deze komen in grote aantallen voor in de hersenschors van de mens.
Het innemen van psilocybine veroorzaakt onder andere een sterkere communicatie tussen delen van de hersenen die normaal van elkaar zijn losgekoppeld.
De neo-cortex, verantwoordelijk voor hogere breinfuncties, wordt actiever, terwijl gebieden die verantwoordelijk zijn voor automatisch gedrag en het vlucht-vecht respons juist worden onderdrukt.
Ook remt psilocybine de hersendelen die binnenkomende prikkels filteren. Hierdoor komt er zintuigelijke informatie je bewustzijn binnen die normaal onbewust blijft.

Onderzoeken psilocybine bij heling van PTSS, depressie, verslaving en geconditioneerd gedrag
In zowel de academische als medische wereld staat psychedelische treatment waaronder met psilocybine in het centrum van de aandacht en wordt er veel wetenschappelijk onderzoek gedaan. Onder andere MAPS en de John Hopkins University verrichten veel onderzoeken met hoopvolle resultaten op gebied van o.a. angst, depressie, PTSD, psychische stoornissen, verslaving maar ook spiritualiteit.

In diverse Nederlandse universitaire medische centra lopen sinds 2019 ook diverse onderzoeken  voor therapeutische  behandeling met psilocybine. Onder andere naar de effectiviteit van psilocybine  bij therapieresistente depressie. De resultaten zijn tot op heden opvallend hoopvol.

 

Legaal in Nederland
Het gebruik psilocybine in de vorm van magic truffels is legaal in Nederland.
De psychedelische sessies met psilocybine worden met veel toewijding en zorg georganiseerd in een ceremoniële setting, begeleid door ervaren, opgeleide proces begeleiders, met aanvulling van therapeutische methodieken, benaderd vanuit een holistisch standpunt. Het programma vindt plaats in een vertrouwde natuurlijke omgeving, waardoor een veilige en gastvrije sfeer ontstaat die mensen uitnodigt tot zelfontdekking en groei,

Set & Setting, de factoren voor veiligheid

Een psychedelische treatment kan spannend zijn, zeker wanneer je hier nog niet mee bekend bent. De ‘ego-dissolutie’ waarover in veel literatuur wordt gesproken, dat moment waarop die ik-grenzen oplossen en je één wordt met je omgeving, is potentieel onderdeel van het verbeteren van je gemoedstoestand, maar het is ook een reden voor angst.
Hoe veiliger iemand zich voelt, hoe kleiner de kans op een negatieve ervaring en men leert gewaar te worden van alle emoties die in ons leven.
De juist gespecialiseerde begeleiding en de omgeving waar het plaatsvindt helpt hierbij.

In een ceremoniële setting, waarbij een ontspannen sfeer wordt gecreëerd, bereiken wij de mensen samen met geduld, focus, vertrouwen en een empatische en oordeelloze houding. Op deze wijze kan de deelnemer voorbij de perceptie van de mind ‘verteren’ wat nodig is en emotioneel verwerkt wilt worden. 

Al duizenden jaren zijn psilocybine houdende truffels en andere entheogenen onderdeel van culturen over de hele wereld. In een ceremoniële setting worden de middelen gebruikt in gerichte rituelen, in de aanwezigheid van ouderen of een ervaren begeleider en met een intentie om iemand, een trauma of een probleem te helen of op te lossen.

Een ceremonie is voor Revermann Shares een belangrijke set om te werken met psilocybine. Een ceremonie met de juiste (life) muziek, is een anker, het brengt samen,  geeft rust en vertrouwen waardoor er ruimte wordt gecreëerd voor heling en verbinding. Het nodigt uit tot zelfverkenning wat begint bij voelen en waarnemen los van de mind / het ego.

Er wordt vanuit een veilige bedding met psilocybine gewerkt. Dit vraagt ervaring, therapeutische kennis, mensenkennis, focus, verantwoordelijkheid en compassie. 

Een procestherapeut beschikt niet alleen over persoonlijke ervaring en langdurige training, maar is ook opgeleid waarbij het werken met psychedelica wordt geïntegreerd met therapeutische benaderingen zoals bijvoorbeeld;
NLP, regressie/reïncarnatietherapie, lichaamswerk, rebirthing, soul retrieval, Voice Dialogue en geweldloze communicatie.

Voorzorg programma & Nazorg

Ondanks het feit dat psilocybine, net als andere psychedelica, niet giftig is voor je lichaam en niet verslavend werkt, is het belangrijk om je goed voor te bereiden wanneer je dit proces met jezelf aangaat.

Kennismakingsgesprek
Met zorg en verantwoordelijkheid wordt bij aanmelding een kennismakingsgesprek ingepland om te onderzoeken of een verbinding met psilocybine voor jou geschikt is. Hierna volgt een uitgebreide vragenlijst die zowel medische vragen als de staat van je fysieke en emotionele gezondheid betreft.

Bij toelating ontvang je uitgebreide informatie voor een juiste voorbereiding.

Nazorg

Er wordt veel tijd en aandacht besteed aan de integratie gesprekken die plaatsvinden na de psilocybine ceremonie.  Inzichten kunnen groots aanvoelen, zeer verhelderend maar soms kan je er nog geen chocola van maken. De juiste ondersteuning tijdens integratiegesprekken zal ervoor zorgen dat de puzzel voor jou completer wordt en er meer bewustwording plaatsvindt.

Ook één tot twee weken na de psilocybine ceremonie zal er een telefonisch nazorggesprek plaatsvinden zodat de deelnemer wordt gestimuleerd in het toestaan en uitvoeren van de integratie.

Voor wie niet?

Een psilocybine treatment is verruimend, helend en kan vele doorbraken teweegbrengen in de positieve zin. Maar helaas niet iedereen is geschikt om zich hiermee te verbinden. Hieronder vermeld wanneer het nu (nog) niet voor jou is weggelegd.

 • Niet in combinatie met bepaalde medicatie
 • Niet wanneer je zwanger bent 
 • Niet wanneer je een ernstige medische aandoening hebt
 • Niet wanneer er sprake is van een ernstige (recente) verslaving
 • Niet bij hart- en vaatziekten
 • Niet bij nieraandoeningen
 • Niet bij psychose, schizofrenie , borderline of soortgelijke persoonlijkheidsstoornissen 
 • Niet bij de gedachtegang dat de magic truffel fungi’s met 1 ceremonie al je problemen oplost. Het vraagt, introspectie, verantwoordelijkheid en vooral het willen integrateren van de inzichten na de ceremonie.

Gebruik je medicijnen, wees eerlijk en laat dit ten alle tijden weten, zowel tijdens het kennismakingsgesprek als de verplichte vragenlijst.
 Mocht je twijfelen raadpleeg dan altijd je art of behandelend specialist en neem contact met ons op.
Let op! Alternatieve medicijnen en supplementen kunnen soms ook een contra-indicatie geven , graag ook deze vermelden.

De psilocybine houdende mushroom heeft baat bij

 • Persoonlijke groei
 • Spirituele ontwikkeling
 • Inzichten op diep ingesleten aangeleerd gedrag
 • Bevorderen creativiteit
 • Inzichten levensdoel
 • Bewustwording
 • Burn-out & depressie
 • Stress
 • Rauw & Verlies
 • Verslavingsproblematiek
 • Psychosomatische klachten
 • Angsten / Fobieën
 • Trauma’s

Let op! Ondanks dat de psilocybine baat heeft bij diverse geestelijke en fysieke aandoeningen, niet iedereen is capabel voor het ondergaan van een innerlijke reis. Er vindt daarom altijd een telefonisch gesprek plaats gevolgd door het invullen en ondertekenen van een vragenlijst en gezondheidsverklaring. Hierna zal besloten worden of men mag deelnemen.

Heb je vragen of ben je nieuwsgierig geworden wat het voor jou kan betekenen? Stuur een mail naar info@revermannshares.nl.

 

 

Aanmelden ceremonie

Vul hier je gegevens in voor deelname aan een plant spirit proces of psilocybine dan zal ik zo spoedig mogelijk contact met je opnemen. 

Aanmeldformulier