Het geboorteproces speelt een enorm belangrijke rol in de vorming van onze persoonlijkheid en ook de mogelijke ontwikkeling van diverse (psychische) aandoeningen naarmate we ouder worden. Een geboorte-ervaring komt veel voor in de Ayahuasca.

Als mens hebben we allemaal twee dezelfde ervaringen te ondergaan; de geboorte en het sterven. Dit zijn twee intense gebeurtenissen voor vrijwel ieder mens. Het vraagt loslaten van een lichaam, geliefdes, je identiteit en overgave aan het onbekende. De geboorte gaat vaak gepaard met angst. De indrukwekkende chaotische energie wat vrijkomt met de gezamenlijke emotionele tape van baby/moeder. Wat met regelmaat gepaard gaat met complicaties. De geboorte-ervaring is daarom de meest voorkomende trauma die we allemaal dragen.
Uiteraard zijn er veel schokkende traumatische gebeurtenissen; (seksueel) misbruik, ongelukken, verlies van geliefdes en / of ziektes die zijn voorgekomen gedurende ons leven. Echter heeft niet iedereen dit meegemaakt, wel de geboorte.

Het lichaam heeft een geheugen, ook wel celgeheugen. Alle onderbewuste ervaringen zijn hier opgeslagen. Ervaringen die terug kunnen gaan tot onze conceptie en voor ons bestaan.
Omdat de geboorte een intense (traumatische) ervaring is, komt deze in de Ayahuasca zeer regelmatig voor. De ervaring (opgeslagen in ons pijnlichaam) wil bewust verwerkt worden. Omdat hier geen beelden van zijn, komt deze ervaring vanuit onze emotie en de fysieke gewaarwordingen terug in ons bewustzijn.

Doordat deze theorie voor de Ayahuasca verbinding wordt gedeeld door de getrainde begeleider, kun je het zelf beter herkennen mocht je in je geboorte terechtkomen. De begeleider kan het ook opmerken tijdens een Ayahuasca verbinding en je daar mogelijk subtiel in ondersteunen.
Het ondergaan van deze ervaring – zowel fysiek als emotioneel – kan veel levenskracht en zelfvertrouwen geven.
Soms kan je ook een Soul Retrieval ervaren. Dit ervaart men vaak als een compleet gevoel.

Psychiater en onderzoeker Stanislav Grof, heeft jarenlang (met o.a. psychedelica) onderzoek naar gedaan naar onze somatisch en psychisch opgeslagen herinneringen van onze geboorte en de hieruit gevormde Coex stelsels*. 

Aanmelden ceremonie

Vul hier je gegevens in voor deelname aan een plant spirit proces of psilocybine dan zal ik zo spoedig mogelijk contact met je opnemen. 

Aanmeldformulier