Pagina informatie 

Psilocybine houdende mushroom

Magic mushrooms ook wel Golden teacher / De Grootvader genoemd, kunnen spirituele ervaringen geven en jou persoonlijk en spiritueel laten groeien. Het zijn helers, ze geven inzicht in waar blokkades zitten en waar die vandaan komen. Zowel in het lichaam, geest en de ziel. Ze kunnen doordringen door tot de kern van jouw vraagstukken, en geven jou inzichten.

De paddenstoelen zowel boven als ondergronds bevatten psilocybine. Psilocybine bevat psychedelische eigenschappen en is familie van tryptamine. Psilocybine hoort, samen met LSD, DMT en mescaline tot de groep drugssoorten die we psychedelica noemen. Psychedelica zijn stoffen die in de natuur voor komen, in planten of schimmels, met sterk geestverruimende effecten. Psilocybine houdende paddenstoelen zijn legaal in Nederland.

De bewustzijn veranderende stof – psilocybine – wat in de magic mushrooms / paddenstoelen zit  helpt om vaste denkpatronen te doorbreken. Het stimuleert de groei van nieuwe vertakkingen en verbindingen tussen hersencellen.

Na het eten van de mushrooms verandert je beleving van de ruimte waar je bent, van de tijd, de manier waarop je gedachten ervaart en de manier waarop je je eigen identiteit ervaart. 

Onderzoek psilocybine bij genezing van PTSS, angststoornissen en depressie.
In diverse Nederlandse universitaire medische centra lopen sinds 2019 onderzoeken naar de effectiviteit van een psilocybine bij o.a. depressiviteit.
Dit onderzoek is verspreid over 24 medische centra wereldwijd. Waaronder het UMCU, LUMC en het UMCG. Wetenschappers en psychiaters zijn verwachtings – en hoopvol gestemd.

Set & Setting
Een psychedelische ceremonie kan spannend zijn, zeker wanneer je hier nog niet mee bekend bent. De ‘ego-dissolutie’ waarover in veel literatuur wordt gesproken, dat moment waarop de ik-grenzen oplossen en je één wordt met je omgeving, is potentieel onderdeel van het verbeteren van je gemoedstoestand, maar het kan ook een reden voor angst.
Hoe veiliger iemand zich voelt, hoe groter de kans op (emotionele) verwerking van onverwerkte stukken die naar boven komen. De begeleiding en ruimte helpt hierbij. In een ceremoniële setting, waarbij een ontspannen relaxte sfeer wordt gecreëerd bereiken wij de mensen d.m.v. vertrouwen en veiligheid, samen met liefde, focus en onze kennis. Op deze wijze kan de deelnemer door een proces heen en het gene ‘verteren’ wat nodig is.

“Wij kunnen veel leren van de relatie van inheemse volkeren met geestverruimende middelen en hun tradities daarmee”

Al duizenden jaren zijn psilocybine houdende paddo’s, truffels en andere plant spirits – zoals Ayahuasca, San Pedro, Iboga – onderdeel van culturen over de hele wereld. In die setting worden de middelen slechts gebruikt in gerichte rituelen, in de aanwezigheid van ouderen of een ervaren begeleider en met een intentie om iemand, een trauma of een probleem te helen of op te lossen. 

Een ceremoniële omgeving met rituelen is voor ons – procesbegeleiders – een belangrijke set om vanuit te werken met de planten. Een ceremonie brengt samen, het geeft zuiverheid, bezinning en ruimte voor heling en verbinding. Het nodigt uit om thuis te komen in jezelf, weg van externe afleidingen.

Voorzorg programma
Ondanks het feit dat psilocybine, net als andere psychedelica, niet giftig is voor je lichaam en niet verslavend werkt, is het enorm belangrijk om je goed voor te bereiden wanneer je jezelf met De Golden Teacher of een andere entheogene plant gaat verbinden. 

Wij begeleiden jou hiermee d.m.v. een gedegen voorzorg programma ( persoonlijk / telefonisch contact, vragenlijst en gezondheidsverklaring, advies ter voorbereiding en  een dieet met inspirerende recepten)


Voor wie niet?
Plant spirits zijn helend en krachtig, maar helaas niet iedereen is geschikt om zich hiermee te verbinden. Hieronder vermeld wanneer het nu (nog) niet voor jou is weggelegd.

Niet in combinatie met

Medicijnen en drugs
Psilocybine gaat niet samen met diverse medicatie waaronder anti depressiva, medicatie met SSRI en MAOI, tramadol, Lithium. Benzodiazepines zijn benzo’s of pammetjes zoals Diazepam en zijn rustgevende medicatie. Wanneer je besluit je medicatie af te bouwen en of te stoppen, dien je dit ten alle tijden na overleg met (huis)arts of medisch specialist of behandelende therapeut te doen. Hou hierbij rekening dat de afbouw een intensief proces kan zijn waar ruim de tijd voor genomen dient te worden. 

Niet wanneer je zwanger bent of borstvoeding geeft
Niet wanneer je een ernstige medische aandoening hebt of herstellende van bent
Niet wanneer er sprake is van een ernstige (recente) verslaving
Niet bij hart- en vaatziekten
Niet bij nieraandoeningen
Niet bij psychose, schizofrenie, borderline of een soortgelijke psychiatrische stoornis
Niet bij de gedachtegang dat de mushroom / golden teacher met 1 ceremonie al je problemen oplost. Het vraagt verantwoordelijkheid van de deelnemer zelf om en het integreren na de ceremonie voort te blijven zetten. Herken en erken je eigen problematiek, pas dan ontstaat er ruimte voor verandering.

Gebruik je medicijnen, wees eerlijk en laat dit ons altijd weten (vermeld dit ook op de vragenlijst / gezondheidsverklaring). Mocht je twijfelen raadpleeg dan altijd je art of neem even met ons contact op.
Alternatieve medicijnen en supplementen kunnen ook een contra-indicatie geven en dus gevaarlijk zijn, graag ook deze vermelden.

De Golden teacher / psilocybine houdende mushroom heeft baat bij
Burn-out / overspannen
Depressie
Stress
Somberheid
Rouw, verlies of eenzaamheid
Verslavingsproblematiek
Problemen met intimiteit / seksualiteit
Lichamelijke klachten zonder medische oorzaak (Psychosomatisch)
Gedragsproblemen / communicatieproblemen
Angsten / Fobieën
Trauma’s

Heb je nog meer vragen of twijfel je? Stuur een mail naar info@revermannshares.nl.

Aanmelden ceremonie

Vul hier je gegevens in voor deelname aan een plant spirit proces of psilocybine dan zal ik zo spoedig mogelijk contact met je opnemen. 

Aanmeldformulier