Procesreis met
plant spirits

Vrijer leven & dichter bij jezelf komen

Onderga in een veilige setting met ervaren begeleiding een twee of drie daagse procesverbinding met plant spirits en hun bewustzijnsverruimende werking.

Deze dagen, gegeven in een exclusief klein groepsverband (4 of 6 deelnemers) , vinden plaats op een prachtig groen landgoed in Drenthe en worden ingevuld met proces-avonden, op traditionele wijze begeleid, met aanvullend deel- en integratiesessies. Deze waardevolle combinatie zullen diepe processen op gang brengen.

Lees verder op deze pagina wat wij eventueel voor jou kunnen betekenen en wat een proces met entheogenen planten inhoudt.

Interesse 3 daagse procesreis

Groei d.m.v. persoonlijke en spirituele ontwikkeling. Creëer bewustzijn, een uitnodiging voor ieder wezen. Deze dagen (inmiddels ook vanuit onderzoeken erkend) gaan verder dan reguliere therapie en rijken de diepste lagen van ons onderbewustzijn.

Nieuwe data 23-25 juni & 15-17 sept


'Nieuwsgierigheid & kwetsbaarheid zijn de sleutels voor transformatie’

Plant spirits werken als een therapeutisch middel wat iemands leven ongekend positief kan veranderen.

Plant spirits brengen je naar je diepste pijn en confrontaties, met tegelijkertijd wonderschone lessen van de liefde. Vergeving en (zelf)liefde zullen rijken tot in het diepste van jouw kern. 

Een plant spirit verbinding gaat om overgave. Wanneer je jezelf kwetsbaar op durft te stellen, in overgave, ontstaat er verandering. 

Blokkades worden opgeruimd en er ontstaat rust, creativiteit en levenslust om verder te groeien vanuit een werkelijke staat van zijn.

Waarom wil je met plant spirits verbinden?

Het is belangrijk na te gaan wat jouw intentie is en waarom jij hier antwoord op wilt hebben. 

Vervolgens kan je gericht gaan zoeken voor een juiste plek om een plant spirit proces aan te gaan.

Waar verlang je ten diepste naar?
Op welk stuk wil je ondersteuning?
Wat is jouw behoefte?

Wie ben ik daadwerkelijk ? Los van mijn opvoeding en gevormde patronen?

Een plant spirit proces kan zorgen voor...

 • Verbinding met de essentie
 • Ruimte om het onverwerkte te helen
 • Richting & helderheid
 • Meer levensenergie
 • Spirituele & persoonlijke groei
 • Verwerken van blokkades
 • Lichamelijke en geestelijke heling
 • Inzichten op terugkerende thema’s
 • Duidelijkere Visie
 • Heling geboortetrauma

Neem contact op voor meer informatie of kennismakingsgesprek.

Ervaren begeleiding & veilige setting

Begeleiding is een essentieel onderdeel wanneer je een verbinding aangaat met een plant spirit. De procesbegeleider(s) dienen zuiver te zijn.

Procestherapie begeleiders zijn ervaren begeleiders die zowel het aardse, spirituele en het werken met de mens in zijn meest kwetsbare vorm met elkaar weten te verbinden, vanuit hun praktijk en persoonlijke ervaring.

Men werkt vanuit een veilige bedding met planten. Dit vraagt plant-ervaring, therapeutische kennis, mensenkennis, focus, verantwoordelijkheid, zorgvuldigheid en compassie. Dit allen met als doel de mens terug in verbinding te brengen met zijn ware kern en hen verder te laten groeien gericht op een bewust en vrijer leven.

Let op! Wanneer je dit niet voelt bij een procesbegeleider, zoek verder. Voel je vrij om mij te contacteren, ik kan diverse procesbegeleiders adviseren.

Veilige omgeving
Ervaren begeleiding
Kleine groep (4 of 6 p)
Energiewerk
Hapé (optie)
Plant spirit ritueel 
Muziek
Gitaar & zang
Bosrijke natuur
Gezonde voeding
Verbinding 
Reflectie
Nazorgtraject

Een plant spirit meerdaagse kan diepe processen op gang brengen

Opruimen van fysieke en psychische blokkades

Verwerken van (impactvolle) gebeurtenissen

Lessen in vergeving en compassie

Een kans om weer vrij(er) te leven

Verloop  plant spirit meerdaagse
2 ceremonies verspreid over 3 dagen

Op dag 1 ben je welkom vanaf 14.30 uur. Ontspan, kom bij met thee of wandel over het prachtige landgoed. Vervolgens gaan wij in groepsverband kennismaken en de intenties delen. Wij, de procesbegeleiding, zullen uitleggen hoe de dagen gaan verlopen en er is er ruimte voor vragen.

De plant procesreis wordt begin van de avond ceremonieel geopend met een meditatie. Hierna zal je in samenwerking met de plant spirits naar binnen keren voor het innerlijke werk. 

Tijdens dit proces begeleiden wij jou afgewisseld met zang, muziek, gitaar en soms wat stilte. De setting wordt aangepast aan wat er in het moment nodig. 

Met aandacht, liefde en vertrouwen zijn wij er voor jou zodat je veilig naar binnen kunt om te voelen, ervaren, herbeleven en/of kunt genieten van de zelfliefde; de essentie, de diepste staat van ZIJN.

Na het ritueel eten wij samen een gezonde maaltijd, kletsen wat en vervolgens ga je slapen.

De volgende dag gaan wij na het ontbijt de inzichten delen om ruimte te geven aan verheldering en het verloop naar de tweede verbinding met de planten.

Na de integratie is er ruimte voor bezinning en rust. Ontspan, slaap wat of wandel over het prachtige landgoed of bosgebied nabij.

Begin van de avond gaan wij de tweede plant procesreis in welke einde avond / begin nacht zal eindigen.

Hierna eten wij een heerlijke warme maaltijd en mag je gaan slapen.

De volgende dag is er na het ontbijt wederom een integratiesessie waarin je het geleerde, de lessen en inzichten mag delen.

Tijdens deze sharing zullen puzzelstukjes op hun plek vallen en kunnen wij onduidelijke thema’s of inzichten reflecteren en/of aanvullen waardoor het inzichtelijker voor je wordt. Rond 14.00 uur nemen wij afscheid.

Een week later volgt er een nazorg – integratiemail gevolgd door een 1 op 1 telefonisch telefonisch gesprek.

Vind onderstaand meer informatie bij Veel Gestelde Vragen.

‘ Een plant procesreis is kwetsbaar en kan intens zijn.
Helaas is het niet voor iedereen geschikt ’

Helaas is niet iedereen in staat om dit proces te ondergaan. Naast de screening op lichamelijke contra-indicaties dient men geestelijk stabiel te zijn. Het is een innerlijk krachtig proces wat je met jezelf aangaat wat als intens kan worden ervaren.  Het vraagt commitment en verantwoordelijkheid van de deelnemer.

Het is hierbij belangrijk je te realiseren dat je het uiteindelijk zelf moet doen. Dit geldt voor alles in het leven, echter wordt dit uitvergroot tijdens deze procesdagen.

Plant spirits geven je een kans om de totaliteit te ervaren en de mogelijkheid om het onverwerkte te verwerken. Echter ligt het toepassen, de integratie, bij jou. Note; het is absoluut geen ‘quick fix’.

De processen gaan niet samen met hartziekte, hoge bloeddruk, bepaalde medicatie, persoonlijkheidsstoornissen of bij het gebruik van antidepressiva en drugs. Er zijn contra-indicaties waar ik ‘screen’.

Daarom is er een kennismakingsgesprek essentieel.

 

Wanneer je interesse hebt zal ik contact met je opnemen voor een gesprek. Ik hoor graag wie je bent, welke thema’s er spelen en waar je naar verlangt. Na ons telefonisch gesprek vul je de vragenlijst en intentie / gezondheidsverklaring in . Deze dient binnen twee weken ingevuld en ondertekend te worden geretourneerd. Zonder ingevulde documenten kan je niet deelnemen aan deze dagen. 

 


Ter voorbereiding ontvang je mentale voorbereiding, gezonde recepten, het dieet, tips en praktische informatie. Een juiste voorbereiding zorgt dat je ontvankelijker bent voor een planten procesreis.

Veel gestelde vragen

 • Hoe kan ik het geleerde integreren in mijn dagelijks leven?


  De echte lessen vinden thuis plaats, in de dagelijkse gang van zaken. Hier dient het geleerde toegepast te worden. Dit vraagt (integratie)tijd. Weet dat ook in de weken na de procesreizen nog inzichten zullen komen en puzzelstukjes meer op hun plek vallen. Wij houden contact in de weken erna, hierin is ook een telefoongesprek inbegrepen.

 • Hoe kan ik mijn inzichten begrijpen?

  Soms is het helder maar het kan ook wel eens onduidelijk of overweldigend zijn. Er vinden daarom in de ochtend deelrondes plaats, oftewel integratiesessies. Door je ervaring te delen vanuit jouw eigen taal, met hierbij onze aanvullingen en/of spiegel wordt het proces duidelijker voor je.

 • Is elke plant spirit verbinding hetzelfde?


  Nee, werkelijk elke verbinding is anders. Geef je over en weet dat iedere ervaring totaal anders is en dat je erop mag vertrouwen dat de planten je geven wat voor jou van belang is.
  Probeer het proces te nemen zoals het komt. Het mystieke hierbij is soms lastig te verklaren; doe dit dan ook niet. Aanschouw, voel en laat gaan, anders bestaat de kans dat je vanuit het hoofd gaat handelen.

 • Mag ik praten met overige deelnemers?

  Het is een persoonlijke en innerlijk proces. Daarom is het belangrijk om tijdens de plant spirit verbinding bij jezelf te blijven met aandacht. Praten lijdt af van het voelen terwijl de stilte antwoorden geeft. Na en voor de plant spirit verbinding mag je uiteraard wel communiceren met de overige deelnemers.

 • Wat kan ik mij voorstellen bij een plant spirit verbinding?

  Als eerste is het belangrijk om verwachtingen los te laten. Maar om je een beeld te geven; de verbindingen worden voornamelijk in de avond gegeven, in rust.
  Het grootste deel zal ondersteunende muziek gedraaid worden. Er wordt hierbij live gezongen, gitaar gespeeld en overig muziek gemaakt. Alle muziek is afgestemd op het proces om jou verder te begeleiden. Er worden ook meerdere malen bewuste stiltes ingelast. Tijdens de proces-avonden worden diverse kruiden, planten en bloemen (melanges) ingezet als ondersteuning en reiniging.

 • Kan ik fysieke pijn ervaren?

  Ja dat kan. Uitgaande van het feit dat het lichaam trauma’s, onverwerkt verdriet en oud zeer letterlijk opslaat en vastzet. Dit wordt – mocht het zo zijn – met een plant spirit verbinding aan het licht gebracht.
  Kijk of je tijdens de verbinding kunt ‘voelen’ in je lichaam; bijv. als je pijn voelt in je buik, blijf daar bij met je aandacht en verwelkom het. De baarmoeder, onze buik, het hart, de chakra’s, luister naar ze, in stilte. Juist door stil te staan en er aandacht aan te geven, zul je merken dat het minder wordt, een antwoord geeft, weggaat of je brengt naar een ander thema wat gezien mag worden.

 • Is er hulp als ik deze nodig heb?

  Absoluut. Er wordt een veilige vertrouwde setting gecreëerd met ondersteuning door ervaren procesbegeleiders. Het is wel dat wij je zoveel mogelijk in je eigen proces laten. Het is juist de bedoeling dat je al je emoties gaat voelen, ervaren en hierop mag vertrouwen. Ik of een andere procesbegeleider merk vanzelf wanneer ondersteuning nodig is om je veilig te stellen en je verder in jouw proces te brengen.

 • Wat kan er loskomen?

  Er kan zowel tijdens je procesreis als erna (deelrondes) van alles in je los komen; verdriet, woede, angst, maar ook liefde, respect en diepe dankbaarheid. Al je emoties mogen er volledig zijn, laat ze toe. Huil als het opkomt, gooi er een kreet uit als deze jouw dwars zit, geef ruimte aan die lachbui….dit is heling en release.  Echter, als ik merk dat je geluid maakt om juist niet je eigen proces aan te willen gaan (externaliseren) dan zal ik je liefdevol begrenzen.

 • Hoe lang duurt een plant spirit verbinding?


  Tussen de 6-7 uur. Deze vindt plaats in een mooie veilige ruimte. Na deze planten verbinding eten wij een lichte maaltijd en vervolgens ga je lekker slapen. ’s Ochtends na het ontbijt vindt de gezamenlijke deelronde plaats.

 • Zijn er contra-indicaties?


  Ja. Vind hier uitgebreide informatie over zowel lichamelijke als geestelijke contra-indicaties.

 • Wat voor dieet dien ik te volgen?

  Twee weken voor de verbinding dien je het lichaam meer te zuiveren. Dit door plantaardig te eten met de laatste week vooral geen; alcohol, zout, suiker, vet en cafeïne. Echter zijn er meerdere producten die tijdelijk vermeden dienen te worden. Na ons gesprek ontvang je van mij per mail alle praktische informatie en voorbereiding. Echter kan je ook hier mijn e-book downloaden waarin ik zowel de lichamelijke als mentale voorbereiding voor jou heb uitgewerkt.

 • Hoe kan ik mij mentaal voorbereiden

  Het is belangrijk hier 3 tot 4 weken van te voren mee te beginnen, download hier mijn gratis e-book ter voorbereiding

De echte lessen vinden thuis plaats, in de dagelijkse gang van zaken. Hier dient het geleerde toegepast te worden. Dit vraagt (integratie)tijd. Weet dat ook in de weken na de procesreizen nog inzichten zullen komen en puzzelstukjes meer op hun plek vallen. Wij houden contact in de weken erna, hierin is ook een telefoongesprek inbegrepen.

Soms is het helder maar het kan ook wel eens onduidelijk of overweldigend zijn. Er vinden daarom in de ochtend deelrondes plaats, oftewel integratiesessies. Door je ervaring te delen vanuit jouw eigen taal, met hierbij onze aanvullingen en/of spiegel wordt het proces duidelijker voor je.

Nee, werkelijk elke verbinding is anders. Geef je over en weet dat iedere ervaring totaal anders is en dat je erop mag vertrouwen dat de planten je geven wat voor jou van belang is.
Probeer het proces te nemen zoals het komt. Het mystieke hierbij is soms lastig te verklaren; doe dit dan ook niet. Aanschouw, voel en laat gaan, anders bestaat de kans dat je vanuit het hoofd gaat handelen.

Het is een persoonlijke en innerlijk proces. Daarom is het belangrijk om tijdens de plant spirit verbinding bij jezelf te blijven met aandacht. Praten lijdt af van het voelen terwijl de stilte antwoorden geeft. Na en voor de plant spirit verbinding mag je uiteraard wel communiceren met de overige deelnemers.

Als eerste is het belangrijk om verwachtingen los te laten. Maar om je een beeld te geven; de verbindingen worden voornamelijk in de avond gegeven, in rust.
Het grootste deel zal ondersteunende muziek gedraaid worden. Er wordt hierbij live gezongen, gitaar gespeeld en overig muziek gemaakt. Alle muziek is afgestemd op het proces om jou verder te begeleiden. Er worden ook meerdere malen bewuste stiltes ingelast. Tijdens de proces-avonden worden diverse kruiden, planten en bloemen (melanges) ingezet als ondersteuning en reiniging.

Ja dat kan. Uitgaande van het feit dat het lichaam trauma’s, onverwerkt verdriet en oud zeer letterlijk opslaat en vastzet. Dit wordt – mocht het zo zijn – met een plant spirit verbinding aan het licht gebracht.
Kijk of je tijdens de verbinding kunt ‘voelen’ in je lichaam; bijv. als je pijn voelt in je buik, blijf daar bij met je aandacht en verwelkom het. De baarmoeder, onze buik, het hart, de chakra’s, luister naar ze, in stilte. Juist door stil te staan en er aandacht aan te geven, zul je merken dat het minder wordt, een antwoord geeft, weggaat of je brengt naar een ander thema wat gezien mag worden.

Absoluut. Er wordt een veilige vertrouwde setting gecreëerd met ondersteuning door ervaren procesbegeleiders. Het is wel dat wij je zoveel mogelijk in je eigen proces laten. Het is juist de bedoeling dat je al je emoties gaat voelen, ervaren en hierop mag vertrouwen. Ik of een andere procesbegeleider merk vanzelf wanneer ondersteuning nodig is om je veilig te stellen en je verder in jouw proces te brengen.

Er kan zowel tijdens je procesreis als erna (deelrondes) van alles in je los komen; verdriet, woede, angst, maar ook liefde, respect en diepe dankbaarheid. Al je emoties mogen er volledig zijn, laat ze toe. Huil als het opkomt, gooi er een kreet uit als deze jouw dwars zit, geef ruimte aan die lachbui….dit is heling en release.  Echter, als ik merk dat je geluid maakt om juist niet je eigen proces aan te willen gaan (externaliseren) dan zal ik je liefdevol begrenzen.

Tussen de 6-7 uur. Deze vindt plaats in een mooie veilige ruimte. Na deze planten verbinding eten wij een lichte maaltijd en vervolgens ga je lekker slapen. ’s Ochtends na het ontbijt vindt de gezamenlijke deelronde plaats.

Ja. Vind hier uitgebreide informatie over zowel lichamelijke als geestelijke contra-indicaties.

Twee weken voor de verbinding dien je het lichaam meer te zuiveren. Dit door plantaardig te eten met de laatste week vooral geen; alcohol, zout, suiker, vet en cafeïne. Echter zijn er meerdere producten die tijdelijk vermeden dienen te worden. Na ons gesprek ontvang je van mij per mail alle praktische informatie en voorbereiding. Echter kan je ook hier mijn e-book downloaden waarin ik zowel de lichamelijke als mentale voorbereiding voor jou heb uitgewerkt.

Het is belangrijk hier 3 tot 4 weken van te voren mee te beginnen, download hier mijn gratis e-book ter voorbereiding

Individuele begeleiding

 
 • Een plant spirit verbinding kan ook 1 op 1. Dit is 1 plant spirit procesreis, waarbij je individueel begeleid wordt, inclusief  overnachting. Het voordeel hiervan is dat alle aandacht is gericht op jou en er minder afleiding is. Neem contact op voor meer informatie.

   

Duo begeleiding

 
 • Wil je met zijn twee begeleid worden? Wellicht met partner, vriend(in) of andere dierbare.  Dat is een bijzondere ervaring.
  Neem contact op voor een datum op afspraak of bekijk mijn agenda voor de duo ceremonies.
Ik heb begin 2023 bij Carlijn en Jessica een bewustzijnsweekend gedaan met traditionele plant spirits en ben nog steeds aan het nagenieten. Ik vond het enorm intens maar door de goede begeleiding en de setting voelde ik me heel erg veilig. Ik vond het een transformatieve ervaring. Ik heb heel veel geleerd en voel me veel vrijer en lichter dan voor de ceremonie. Heel veel dank Carlijn en Jessica!
Sandra van Beek,
Lieve Carlijn, ik ben je dankbaar. Een intense ervaring; ontroerend, pijnlijk, prachtig. Voelen en hoe! Ik vond jouw begeleiding en aanwezigheid heel prettig en liefdevol. Op gepaste afstand, maar ook zeker dichtbij wanneer ik je nodig had. En je liederen & timing...prachtig. Ik heb veel mogen verwerken en voel mij een gezegend mens. Dank je, een dikke knuffel - Siera.
Siera, Owner kleding brand
Wat een bijzondere ervaring was onze truffel reis. Ik heb me continue in veilige handen gevoeld bij Carlijn. De Yurt en de omgeving paste perfect evenals de begeleiding met muziek. Het heeft mij niet alleen heldere inzichten gebracht, het heeft ook tot een direct besluit en actie geleid. Indrukwekkend hoe duidelijk alles is wanneer alleen het gevoel spreekt en het verstand ‘even uitstaat’. Voor verhaling vatbaar! - Suzanne
Suzanne,
Bij Carlijn voelde het vanaf het eerste moment heel vertrouwd en fijn. Ik had geen betere begeleiding kunnen wensen tijdens de truffelceremonie. Zij wist precies dat te bieden wat je op dat moment nodig had. Je wordt in de "watten gelegd" door haar mooie muziek, haar verrukkelijke eten, haar mooie en pure energie. Een onvergetelijke ervaring dat vraagt om een vervolg. Heel veel liefs, Tineke
Tineke van der Meer,
Ik heb samen met een vriendin een truffelceremonie bij Carlijn gedaan. We kregen een warm ontvangst van Carlijn en wat staat de yurt op een mooie plek. Wat een bijzondere ervaring. Ik ben tot bepaalde inzichten gekomen waar ik veel aan heb en waar ik wel even mee aan de slag kan. Wat ik heel mooi vond was de muziek die Carlijn uit koos en zelf speelde en zong tijdens de ceremonie. De gesprekken erna hebben ook inzichten gegeven. Ik had deze ervaring niet willen missen en ga zeker nog een truffel ceremonie bij Carlijn doen. Als laatste; Carlijn had heerlijke soep lekker ontbijt gemaakt. Bedankt Carlijn.
Diny van Winden,
Ik heb het geluk gehad dat deze geweldige vrouw op mijn pad kwam. Haar aanwezigheid is voor mij een enorm belangrijk onderdeel van de ceremonie. Carlijn begeleidt je met zoveel liefde. Bij haar voelt het voor mij als even thuis komen, alles mag er zijn en ik voel me veilig. Ze geeft je de ruimte om jezelf te zijn, om dichterbij jezelf te komen, maar je weet dat ze er voor je is als je haar nodig hebt. Je voelt gewoon dat er voor je gezorgd wordt. En niet te vergeten, haar prachtige zangstem en gitaarspel nemen je ook mee naar een plek die je niet snel vergeet.
Pasqual van Huizen, Bedrijfscoach
Carlijn is een onwijs mooie en lieve vrouw. Ze voelt intuïtief goed aan waar ze iemand in kan begeleiden en komt heel zuiver over. Ik voelde mij veilig en vertrouwd tijdens de reis. De ceremonie was absoluut schitterend, en ze kan onwijs goed zingen!
Michielle Sijbring,
Bij Carlijn voel je je meteen veilig. Ze voelt aan waar je behoeftes liggen en speelt daar op een prettige rustige manier op in. Door haar serene rust durfde ik mij meer te ontspannen en mij over te geven aan mijn proces, wetend dat ik in goede handen was.
Elisa Schipper,
Bij de eerste twee ceremonies was Carlijn meer gericht op de vrouwen. Wat mooi was om te zien. Bij de laatste ceremonie zag zij dat ik hulp nodig had en kwam ze helpen. Ik voelde al haar liefde en zorg, WOW prachtig. Wanneer ik haar energie voelde tijdens de derde ceremonie, was dat zo liefdevol, vrolijk en energievol. Het gaf me de energie & moed.
Jonathan A,
Carlijn was voor mij een fantastische space holder. Ze creëert een veilige atmosfeer en is aanwezig op de best mogelijke manier die je als ‘reiziger’ kunt wensen. Een warme deken. Ze is er in volledige aandacht en geeft je de nodige ruimte om je eigen proces door te maken. Buiten de ceremonie om is zij een heel verzorgende vrouw. Het hele weekend heb ik mij ontzorgd gevoeld wat samen ging met fijne gesprekken. Ook heeft zij haar kennis gedeeld over volwaardig plantaardig eten. Ben dankbaar voor deze ont-moeting.
Jolanda,

Programma

Dag 1

14.30 aankomst

Landen, intentie delen, voorbereiding

18.00 Plant spirit ritueel

00.30 Lichte maaltijd

01.00 Slapen

planten
bewustzijns retreat revermann

Dag 2 & 3

Ontbijt / deelronde in groepsverband

Privé tijd 

17.00 Plant spirit ritueel

00.00 Warme maaltijd, lekker slapen

Dag 3
Ontbijt / integratie  /  lunch & afscheid

Aanmelden procesreis

Nieuwe data 23-25 juni & 15-17 sept

Na aanmelding plan ik een contactmoment tussen ons in.

Jouw investering

Exclusieve kleine groep (4 pers) drie daagse: € 475,-
Duo begeleiding drie daagse: € 785,- p.p.
Duo begeleiding twee daagse: € 365,- p.p.

Individuele begeleiding
Drie daagse: € 1455,-
Twee daagse€ 745,


Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0

Contactformulier plant ceremonie

Vul hier je gegevens in en de data van deelname dan zal ik zo spoedig mogelijk contact met je opnemen. 

Truffel vragenlijst