Meer tijd & aandacht, vaarwel social media

Waar te beginnen?
1,5 jaar geleden kocht ik een e-course ‘stoppen met social media en andere vormen van marketing’. Toen was de behoefte er al. Maar je weet hoe dat gaat. Je schaft het aan en vervolgens heeft het zijn eigen tijd nodig om het ECHT te doen. Kennelijk, zoals met alles in het leven, moet je er zo klaar mee zijn, moet de verzuring wel zoooo dusdanig groot zijn dan je niks anders kan dan het uit te spugen. Klaar. BASTA.

Een paar dagen geleden kwam dit moment, zonder dat ik het in de gaten had. Ik werd gespiegeld met mijn gedrag en het leek alsof dat het laatste puzzelstukje was. Het kwam best van ver om eerlijk te zijn, maar oprecht. Het was eerlijk en liefdevol zijn naar mijzelf. Het is namelijk niet alleen de platte zin; ‘Ik stop met social media en vervolgens gaan we verder’. Het kwam van diep. Het had alles te maken met volledig vertrouwen op jezelf. Een thema die de laatste jaren prachtig voorbij komt in oneindig veel vormen maar die mij wel keer op keer verder brengen. Verder naar? Naar mijn waarheid; simpel en puur leven, met planten, de natuur en de juiste mensen om mij heen om vanuit hier vol plezier en overvloed te leven en te kunnen geven.

Voor mij (wellicht is dit voor jou totaal anders, alles ok) strookt dit absoluut niet met social media ( voor mij was het in deze vooral Instagram).
Onbewust heeft ze mij totaal tot op het bot leeggezogen en volledig in haar greep……precies het doel vanaf het moment dat dit bijzondere stukje rechthoek (smart phone) in ons leven kwam; verslaving.

Ik dacht dat ik gevoed werd met al dat leuks en alle vele inspirerende mensen en nieuwe ondernemingen. Ik geloofde volledig dat dit kanaal HET voor mij was waarop ik snel, eenvoudig, vol plezier en vertier mijn werk kon delen, werk kon genereren en waaruit prachtige. nieuwe samenwerkingen konden bloeien.

ALLES BEHALVE, een ietwat scheel kuikentje waar de levensenergie van werd afgenomen…..zo voelde ik mij.

Een verslaving die mooi geordend keer op keer al de verslavende drukpunten afging. Mijn creative flow goot ik direct in het afvoerputje zodra ik SM opende; weg zang en gitaar practice, weg schildertijd, body movement dansjes, weg mooie momenten met mijn lief, weg eigen unieke creaties en weg…….belangrijke mijmermomentjes.

Het was er wel, zeker….laat ik niet te dramatisch doen, maar alles letterlijk gehalveerd in tijd. En als ik een prachtig eureka moment had dan was dat er vaak al half uitgevloeid via het kanaal; social media. Het momentum verdween, doodzonde! 

Na een dieptepunt waarop ik moe was, te vaak in mijn blinde vlek badderde en mijn tijd niet juist besteedde kwam het ‘dit wil ik anders oftewel een pittig maagzuur moment’. Ik besefte mij dat ik de grens van privé & werk en van bescherming & veiligheid al lang had gepasseerd mbt delen wat echt belangrijk is.  De zin; ‘Ik stop met social media’ kwam uit elke porie van mijn lichaam gedrild en voordat ik het wist kwamen de woorden in gesproken taal tot leven.

Er stroomde a la minute een golf van rust en ruimte door mijn lichaam. Met hierbij meer vertrouwen en levenslust dat de mensen mij wel vinden en ik hen, als het gaat om mijn werk met plantaardige voeding, ceremonieel werk met planten of voor mooie samenwerkingen. En om eerlijk te zijn, de laatste 7 jaar als ZZP’er is het voor mij niet anders gegaan dan via mond-tot-mond reclame en door het simpele pure ‘Just show up, stand up and be You’ principe. Maar zodra er ruis (social media afleiding) op de lijn kwam, dan blokkeerde ik zelf al het moois en miste ik de momenten die er voor mij volledig toedoen.

 

Wellicht dat jij hier anders overdenkt, er zijn dan ook vele cursussen en technieken die worden aangeboden als het gaat om zichtbaarheid en manifesteren totdat je een ons weegt. Prima, doe vooral wat werkt voor jou en waar jij echt in gelooft.

Voor mij gaat het om loslaten van de ingestampte geconditioneerde patronen die blijken ‘zekerheid’ te geven maar het tegenovergestelde tewerkstellen; angst & onzekerheid wat je meer afhoudt van je eigen pure ware kern; liefde en die oneindige unieke bron van creativiteit.

Bon, ik hou ongekend veel van inspireren, dat zal zeker blijven. Ik hoop dan ook velen van jullie real life te mogen ontmoeten via retreats, kook evenementen, helende procesreis ceremonies met heilige planten en truffels of via geweldige muziekdeuntjes, kampvuur en stembevrijdings- avondjes. Ik kijk er absoluut naar uit.

Hiernaast blijf ik mijn avonturen en kennis delen via nieuwsbrieven en deze blogs. Ik zal ze als huisdieren verzorgen met veel liefde. Wellicht komt er t.z.t. nog een e-course aan mbt volwaardig plantaardig eten, time will tell. Voor nu mag ik mijn pareltje Gezond Vegan Koken (uitgewerkt en opgenomen vanuit een piepklein huisje in Zeeland) meer onder de aandacht brengen.
(ik heb zojuist met mijn vaarwel social media hier een korting aan gekoppeld, dus deze geld ook voor jou. Met de code; echtgezond ontvang je €50,- korting op deze E-course. Je betaald €99,- ipv €149,-). Geldig t/m 13 september.

Wil je mij meer blijven volgen? Geweldig leuk, meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief.
Heb je voor nu een brandende vraag? Stuur mij vooral een e-mail en ik neem contact met je op.

Liefs, Carlijn

 

 

Aanmelden ceremonie

Vul hier je gegevens in voor deelname aan een plant spirit proces of psilocybine dan zal ik zo spoedig mogelijk contact met je opnemen. 

Aanmeldformulier