Pagina informatie 

Psilocybine houdende mushroom

Magic mushrooms ook wel Golden teacher / De Grootvader genoemd kunnen spirituele ervaringen geven en jou persoonlijk en spiritueel laten groeien. Het zijn helers, ze geven inzicht in waar blokkades zitten en waar die vandaan komen. Zowel in het lichaam, geest en de ziel. Ze kunnen doordringen door tot de kern van jouw vraagstukken, en geven jou inzichten.

De paddenstoelen zowel boven als ondergronds bevatten psilocybine. Psilocybine bevat psychedelische eigenschappen en is familie van tryptamine. Psilocybine hoort, samen met LSD, DMT en mescaline tot de groep drugssoorten die we psychedelica noemen. Psychedelica zijn stoffen die in de natuur voor komen, in planten of schimmels, met sterk geestverruimende effecten. Psilocybine houdende paddenstoelen zijn legaal in Nederland.

De bewustzijn veranderende stof – psilocybine – wat in de magic mushrooms / paddenstoelen zit  helpt om vaste denkpatronen te doorbreken. Het stimuleert de groei van nieuwe vertakkingen en verbindingen tussen hersencellen.

Na het eten van de mushrooms verandert je beleving van de ruimte waar je bent, van de tijd, de manier waarop je gedachten ervaart en de manier waarop je je eigen identiteit ervaart. 

Onderzoek psilocybine bij genezing van PTSS, angststoornissen en depressie.
In diverse Nederlandse universitaire medische centra kunnen sinds 2019 patiënten in aanmerking komen voor een experimentele behandeling met psilocybine.
Dit onderzoek is verspreid over 24 medische centra over de hele wereld. Waaronder het UMCU, LUMC en het UMCG. Het onderzoek zal dit jaar (2021) ten einde lopen. Wetenschappers en psychiaters zijn verwachtings – en hoopvol gestemd.

Set & Setting
Een psychedelische ceremonie kan spannend zijn, zeker wanneer je hier nog niet mee bekend bent. De ‘ego-dissolutie’ waarover in veel literatuur wordt gesproken, dat moment waarop die ik-grenzen oplossen en je één wordt met je omgeving, is potentieel onderdeel van het verbeteren van je gemoedstoestand, maar het is ook een reden voor angst.
Hoe veiliger iemand zich voelt, hoe kleiner de kans op een negatieve ervaring. De begeleiding en ruimte helpt hierbij. In een ceremoniële setting, waarbij een ontspannen relaxte sfeer wordt gecreëerd bereiken wij de mensen d.m.v. vertrouwen en veiligheid, samen met liefde, focus. Op deze wijze kan de deelnemer door een proces heen en het gene ‘verteren’ wat nodig is.

“Wij kunnen veel leren van de relatie van inheemse volkeren met geestverruimende middelen en hun tradities daarmee”

Al duizenden jaren zijn psilocybine houdende paddo’s, truffels en andere plant spirits – zoals ayahuasca en san pedro – onderdeel van culturen over de hele wereld. In die setting worden de middelen slechts gebruikt in gerichte rituelen, in de aanwezigheid van ouderen of een ervaren begeleider en met een intentie om iemand, een trauma of een probleem te helen of op te lossen. 

Een ceremonie is voor ons – procesbegeleiders – een belangrijke set om te werken met de planten. Een ceremonie brengt samen, het geeft zuiverheid, ruimte voor heling en verbinding. Het nodigt uit om thuis te komen in jezelf, weg van externe afleidingen.

Voorzorg programma
Ondanks het feit dat psilocybine, net als andere psychedelica, niet giftig is voor je lichaam en niet verslavend werkt, is het enorm belangrijk om je goed voor te bereiden wanneer je jezelf met truffels of een ander plant medicijn gaat verbinden. 

Wij begeleiden jou hiermee d.m.v. een gedegen voorzorg programma ( persoonlijk contact, tips ter voorbereiding, dieetadvies en recepten in de vorm van pre recorded video’s en een e-book).


Voor wie niet?
Plant spirits zijn helend en krachtig, maar helaas niet iedereen is geschikt om zich hiermee te verbinden. Hieronder vermeld wanneer het nu (nog) niet voor jou is weggelegd.

Niet in combinatie met medicatie
Niet wanneer je zwanger bent of borstvoeding geeft
Niet wanneer je een ernstige medische aandoening hebt
Niet wanneer er sprake is van een ernstige (recente) verslaving
Niet bij hart- en vaatziekten
Niet bij nieraandoeningen
Niet bij psychose, schizofrenie, borderline of een soortgelijke psychiatrische stoornis
Niet bij de gedachtegang dat de mushroom / golden teacher met 1 ceremonie al je problemen oplost. Het vraagt werk en integratie na de ceremonie.

Gebruik je medicijnen, wees eerlijk en laat dit ons altijd weten (vermeld dit ook op het aanmeldingsformulier). Mocht je twijfelen raadpleeg dan altijd je art of neem even met ons contact op.
Alternatieve medicijnen en supplementen kunnen ook een contra-indicatie geven en dus gevaarlijk zijn, graag ook deze vermelden.

De Golden teacher / psilocybine houdende mushroom heeft baat bij
Burn-out / overspannen
Depressie
Stress
Somberheid
Rouw, verlies of eenzaamheid
Verslavingsproblematiek
Problemen met intimiteit / seksualiteit
Lichamelijke klachten zonder medische oorzaak (Psychosomatisch)
Gedragsproblemen / communicatieproblemen
Angsten / Fobieën
Trauma’s

Heb je nog meer vragen of twijfel je? Stuur een mail naar revermannshares@gmail.com.

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0